Valkyrie

Valkyrie

Om bloggen

Velkommen til min blogg! Her kan du lese om mye og mangt. Det er fint hvis du legger igjen en kommentar på innleggene mine hvis du føler for det. Du kan også skrive litt om deg selv i kategorien "Om meg". Da får jeg et "ansikt" til statistikken fra Google Analytics. ;-)

Å stå på scenen

YmsePosted by Valkyrien Sat, January 24, 2009 13:51:23

Jeg står på en scene hver dag. Manus er i store trekk bestemt av Utdanningsdepartementet, men hver dag må jeg lage opp til seks detaljerte manus. Noen ganger skal jeg selv gjøre det som står i manus, andre ganger skal jeg oppmuntre, veilede, forsiktig dytte og kommandere andre til å gjennomføre manus. Mange dager er det tungt, mange dager er det et Sisyfos arbeid. Likevel elsker jeg å stå på den scenen et klasserom er. Jeg elsker de små øyeblikkene da to blikk møtes og man forstår at den andre har forstått. Jeg elsker de gangene da alt glir lett fra døra lukkes, og til klokka ringer.

De beste stundene er da elevene har slitt lenge med et vanskelig problem, de har vært umotiverte og ikke forstått poenget med hele driten – men så! Plutselig er det som om lyset i rommet blir klarere, stemningen letter og alle har forstått hva det dreier seg om. Det er disse øyeblikkene som driver meg videre, som får meg til å trives på jobben til tross for alle negative oppslag om dagens ungdom og til tross for dårlig kommuneøkonomi. Det er nettopp disse øyeblikkene jeg kan leve på en stund til, før et sånt gulløyeblikk kommer igjen.

Ingen kan gi uttrykk for sin misnøye så godt som hormonelle fjortiser, men samtidig er de utrolig gode til å uttrykke glede og stolthet over det de får til. Av og til får jeg en klem, av og til får jeg et skjellsord, men likevel er jeg så utrolig glad i fjortisene mine.

Min scene er kanskje en av de mest krevende scenene man kan stå på, man vet aldri på forhånd hvordan manuset vil bli mottatt. Likevel kunne jeg ikke tenke meg å ha en annen jobb.

  • Comments(2)//valkyrie.pixelmaster.no/#post1