Valkyrie

Valkyrie

Om bloggen

Velkommen til min blogg! Her kan du lese om mye og mangt. Det er fint hvis du legger igjen en kommentar på innleggene mine hvis du føler for det. Du kan også skrive litt om deg selv i kategorien "Om meg". Da får jeg et "ansikt" til statistikken fra Google Analytics. ;-)

Snø

YmsePosted by Valkyrien Sat, March 21, 2009 23:49:52

Jeg bare lurer på en ting.

Var det farligere for meg som var liten på 70-tallet å spise snø enn det er for mine døtre?

Jeg mener, vi hadde jo massevis av forurensing. Bare det å stå bak bilen da pappa startet den var en slags forbudt lykke. Tenk så deilig eksosen luktet........ Det var sur nedbør fra Engand som brakte med seg kvikksølv til innnsjøene våre, Ruhr- området i Tyskland sørget for at grantrærne våre ble litt brune og rare i toppen, og nedover mistet de alle grener.... Vi hadde fremdeles mye tungindustri i Norge da jeg var liten.

Hva har mine jenter da?

Knapt nok fabrikkpiper i den vestlige verden, og de som er igjen slipper ut damp. Ja, vi er jo så heldige å ha Borregaard litt oppi elva her som slipper ut noen uregelmenterte stoffer i Glomma i ny og ne, og så passer de på at vi ikke blir for trygge ved å sørge for at kjøletårnene ikke blir vedlikehodlt skikkelig så vi kan litt sånne eksotiske lungesykdommer. Bilene har katalysatorer, så det eneste man får ut av å stå bak en bil i dag er å se på litt vann som drypper ned fra eksosrøret. Det vannet er sikkert ikke greit å drikke, men likevel er det langt fra den gode småsvimle følelsen man kunne få hvis man unnslapp mammas skarpe blikk lenge nok der man sto litt halvbøyd med nesa ned mot eksosrøret. Var man ekstra heldig måtte pappa ruse motoren litt fordi den gikk så dårlig på tomgang....

Men altså, er det tryggere å spise snø i dag enn det var på 70-tallet? Eller skal jeg fremdeles si til jentene at de kan få mark i magen av å spise snø?

  • Comments(0)//valkyrie.pixelmaster.no/#post46