Valkyrie

Valkyrie

Om bloggen

Velkommen til min blogg! Her kan du lese om mye og mangt. Det er fint hvis du legger igjen en kommentar på innleggene mine hvis du føler for det. Du kan også skrive litt om deg selv i kategorien "Om meg". Da får jeg et "ansikt" til statistikken fra Google Analytics. ;-)

Stalingrad

YmsePosted by Valkyrien Sun, March 29, 2009 13:46:36

Jeg er ikke tilhenger av Frp, men må innrømme at jeg måtte humre litt da jeg leste dette i går:

Ålesund (NTB): Senterpartiets Ola Borten Moe mener Frp-ere er politiske rovdyr og inviterer til et nytt Stalingrad for å nedkjempe partiet.

– Vi må kalle en spade for en spade, et rovdyr for et rovdyr. De farligste rovdyrene er ikke ulv, gaupe, jerv eller bjørn. Det er politiske rovdyr som må jaktes ned og tas ut – med fredelige midler, sa Borten Moe i sin tale til landsmøtet i Senterpartiet lørdag.

– Jeg snakker om Fremskrittspartiet, den politiske kraften som mest systematisk og minst gjennomtenkt går til valg og søker mandat for å ødelegge landbruket, underminere familier og slette spor etter norske livsformer, sier Sp-representanten som leder næringskomiteen på Stortinget.

Han sier Frp må bekjempes og mener Senterpartiet bør lede an i kampen.

– Dette bør bli et nytt Stalingrad. Vi skal omringe dem, ikke gi opp, bite oss fast – og vinne ved å spre kunnskap om det de sier og stemmer for, sier Borten Moe. (©NTB)

Det er en merkelig sammenligning Ola Borten Moe gjør her. For det første er det rart å bruke en beleiring nazistene mislyktes med til de grader som et eksempel på en kamp Senterparitet bør føre mot Frp. For det andre er det vel ikke heldig å koble Sp mot nazistene igjen, siden Vidkun Quisling satt som forsvarsminister fra 1931 til 1933 i to bondepartiregjeringer (som Senterpartiet het tidligere). Bondepartiet var vel også det partiet som rekrutterte flest norske SS-soldater, for ikke å snakke om den store oppslutningen NS hadde i de tradisjonelle jordbruksbygdene i Gudbrandsdalen og Setesdalen.

Jeg tror kanskje at kronprins Borten Moe har skutt seg selv ( og Sp) i foten med denne talen. Det er vel heller tvilsomt at han får en fremtredende rolle i partiet i fremtiden, med mindre resten av partiet er like historieløse som han.

  • Comments(3)//valkyrie.pixelmaster.no/#post48