Valkyrie

Valkyrie

Om bloggen

Velkommen til min blogg! Her kan du lese om mye og mangt. Det er fint hvis du legger igjen en kommentar på innleggene mine hvis du føler for det. Du kan også skrive litt om deg selv i kategorien "Om meg". Da får jeg et "ansikt" til statistikken fra Google Analytics. ;-)

Fredagskos

YmsePosted by Valkyrien Fri, April 24, 2009 18:28:56

Vi er som de fleste andre familier i Norge, og har en fast rett på fredager. Det går i taco, jadda. Nå husker jeg ikke lenger når vi begynte med dette, men før vi hadde taco, gikk det i kylling og ris med bearnaisesaus. Før der igjen var det taco, og før der igjen kylling m/tilbehøret beskrevet over.

Vi er kjedelige, jeg vet det. Likevel er det utrolig deilig å slippe å bry hjernen med hva vi skal ha til middag når man er sliten etter uka. Langtidsplanlegging av ukemeny har vi blitt mindre og mindre flinke til med årene (selv om pannekaketirsdag og fisketorsdag består).

Så, altså taco. Før var det bare Pixel og meg som spiste, men nå som jentene har blitt eldre er de også med. Det er faktisk dem som bestemte at taco skulle være fast fredagsmat, etter at deres fredagskos i mange år besto av pizza eller pølser.

Tilbehør til taco er veldig forskjellig fra familie til familie. Det har vi erfart når vi har hatt gjester på en fredagskveld. Nå har vi begynt å spørre hva de er vant til å ha, slik at vi kan tilby det også. Vi har: tomater hakket i små biter, salat (ferdigkjøpt liten pose med familiesalat), hakket løk, mais (jentene innførte det), revet ost, sterk tacosaus og rømme (masse rømme). Alt dette hiver vi sammen i den kombinasjonen, og den rekkefølgen vi ønsker, og pakker sammen inn i hvetetortillaer. Nå har jeg kjøpt grove tortillaer til meg selv, fordi jeg innså plutselig at bikinisesongen ikke kommer til å bli særlig lystig for meg. Resten av familien liker ikke de grove, så da måtte jeg også kjøpe de vanlige til dem. Deter velig viktig for hele familien at vi kjøper de pakkene med 8 tortillaer, for de med 10 i blir for små, og de med 6 i blir for store.

Vi er med andre ord veldig nøye med hvordan vi vil ha tacoen vår, og det er også viktig å kjøpe Santa Maria (vi prøvde å kjøpe noen andre tortillaer, men det merket ungenene med en gang - for søren).

Så ser vi på "Fin fredag" mens vi spiser. Etterpå er det "Norge Rundt", og så er det "Showbiz" med tilhørende snacks før jentene hopper til køys. Voksentiden har krympet, men så er det jammen koselig å ha så store jenter også da.

Sånn har vi det på fredagene!

  • Comments(0)//valkyrie.pixelmaster.no/#post68