Valkyrie

Valkyrie

Om bloggen

Velkommen til min blogg! Her kan du lese om mye og mangt. Det er fint hvis du legger igjen en kommentar på innleggene mine hvis du føler for det. Du kan også skrive litt om deg selv i kategorien "Om meg". Da får jeg et "ansikt" til statistikken fra Google Analytics. ;-)

XXL

Kultur og litteraturPosted by Valkyrien Sat, April 18, 2009 17:47:23

Jon Ewo har skrevet denne litt rare, men morsomme og ettertenksomme boken. Den handler om Bud Martin og Jerry, men mest om Bud. Bud er størrelse XXL på utsiden, men sier selv at han er en redd liten mus på innsiden. Fetteren Jerry er tynn som en strek, men tar likevel veldig mye plass. Hver sommer kommer Jerry på besøk en uke, og Bud gruer seg like mye hvert år, fordi Jerry alltid skaper problemer for Bud. Jerry er ikke Buds eneste problem, han har utsatt å skrive en rapport til skolepsykologen hele sommeren, og nå må han få skrevet noe ellers mister han plassen på mekanikerlinja på videregående.

Akkurat slik Bud fryktet skaper Jerry straks problemer for dem, og siden han er lettere manisk er de ikke akkurat små. Problemene involverer jenter, den mytiske storgjedda, et lysthus med ølrester, en uregelmentert biltur og et hus som skal males. Jerry river med seg Bud i en fart Bud ikke er komfortabel med, og han klager over at han alltid går ned i vekt hver gang Jerry er på besøk. Likevel er de to guttene gode kamerater, og akkurat denne sommeren knyttes de nok enda tettere sammen.

Boka er skrevet i første person, og vi får historien fortalt fra Buds synsvinkel. Etterhvert får leseren større og større innsikt i hva Bud egentlig tenker, og hva det var som skjedde den siste dagen før sommerferien.

Hver dag den uka Jerry er på besøk har fått sitt eget kapittel, og i tillegg er kapitlene delt inn i korte avsnitt med finurlige og morsomme overskrifter. Dette gjør at man blir nysgjerrig på hva det handler om, og det går fort å lese de små avsnittene. Språket er godt, og jeg tror at mange ungdommer vil kjenne seg mye igjen i de tankene og følelsene Bud har.

Denne boka er absolutt å anbefale for ungdomsskoleelever, og det er sikkert ikke dumt av voksne å lese den heller.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Valkyrien Wed, April 22, 2009 18:33:14

Den er skikkelig morsom, men litt sår også. Nå står boka blant de nye bøkene nede på skolebiblioteket, så det er bare å hente den. Husk å registrere lånet ditt, da. smiley

Posted by Kvevik Sun, April 19, 2009 18:20:57

Høres ut som en snasen bok. Forfatteren virker twisted, noe som kan gjøre godt for bøkene. Skal teste ut XXL.